26. ročník Best of Realty: Prestižní realitní soutěž představí téměř sedm desítek projektů a zcela novou kategorii

26. ročník Best of Realty
V pořadí již 26. ročník prestižní soutěže „Best of Realty“ letos kromě velkého množství přihlášených projektů přináší jednu zcela novou soutěžní kategorii: Nájemní bydlení. Odborná porota bude letos vybírat vítěze z téměř sedmi desítek přihlášených projektů, které se utkají o titul v následujících kategoriích: Rezidenční projekty, Nájemní bydlení, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní a zábavní centra, Hotely, Průmyslové a logistické areály. Galavečer s vyhlášením výsledků českých „realitních Oskarů“ proběhne v pražském Foru Karlín v úterý 12. listopadu. 
 
Best of Realty (Nejlepší z realit), prestižní soutěž v oblasti nemovitostí, vloni oslavila čtvrt století své existence. Jedná se o jedinečnou platformou pro ocenění a prezentaci nejvýznamnějších realitních projektů v České republice, kterou zaštiťuje Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). 
 
„Letos jsme se v definování kategorií rozhodli učinit dvě změny, reflektující současné trendy na realitním trhu – jednak jsme rozšířili záběr kategorie obchodních center i o zábavní centra   a především jsme vytvořili jednu zcela novou kategorii, kterou je nájemní bydlení. To nám umožňuje ocenit širší spektrum inovativních a významných projektů," říká Tomáš Drtina ze společnosti Incomind, který je předsedou odborné poroty a viceprezidentem Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). Hodnocenými kategoriemi soutěže tak letos budou Rezidenční projekty (ve dvou velikostních kategoriích a v samostatné kategorii Nájemního bydlení), Administrativní centra (jednak nové a jednak rekonstruované kanceláře), Obchodní a zábavní centra, Hotely a Průmyslové a logistické areály. Ve spolupráci s Českou radou pro šetrné budovy bude rovněž uděloveno ocenění za Environmentálně šetrný projekt
 
Vedle titulů z výše uvedených kategorií získá Zvláštní cenu poroty projekt, který v uplynulém období výjimečným způsobem obohatil trh a jeho prostředí.  Ocenění za přínos realitnímu trhu, Award for Excellence, udělí Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Do Síně slávy pak vstoupí významná osobnost, zanechávající výraznou stopu na tuzemském realitním trhu. 
 
Projekty bude odborná porota hodnotit v několikastupňovém procesu podle široké škály kritérií, z nichž rozhodující jsou urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace, přínos lokalitě a v neposlední řadě také komerční úspěšnost projektu. Stále větší váhu má pochopitelně také kritérium udržitelnosti.  
 
Kompletní seznam nominovaných projektů je k dispozici na webu soutěže www.bestofrealty.cz/nominovane-projekty

Pro média:
 
 
Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) je neziskový zájmový spolek, který funguje od roku 2001 a sdružuje přes 150 předních osobností a odborníků působících ve všech oblastech trhu nemovitostí. Hlavní cíle asociace jsou zvýšení kvality, stability a transparentnosti nemovitostního trhu v ČR, standardizace procesů, propagace trhu v tuzemsku i zahraničí a také zvýšení obecné informovanosti a kvality vzdělávání v oboru. ARTN organizuje prestižní soutěž Best of Realty, pořádá diskusní setkání a každoročně vydává pravidelnou souhrnnou zprávu o stavu českého realitního trhu Trend Report. 
 
Kontakt: 
Marie Mocková 
PR manažerka
E-mail: [email protected]
Tel. +420 724 660 617